Nenäverenvuoto lapsella

Nenäverenvuoto on hyvin tavallinen ja suhteellisen vaaraton vaiva lapsilla. Nenäverenvuodot ovat lapsilla huomattavasti yleisempiä kuin aikuisilla. Toistuvat nenäverenvuodot saattavat kuitenkin kuormittaa lasta ja pahimmassa tapauksessa rajoittaa myös lapsen elämää. Nenäverenvuoto on lapsilla lähes aina seurausta nenän limakalvoissa olevasta paikallisesta verisuonivauriosta.


Vanhempien huolet osoittautuvat useimmiten turhiksi, eikä nenäverenvuodon taustalla ole mitään vakavampaa. Nenäverenvuodon määrä saattaa näyttää suuremmalta kuin se todellisuudessa on. Nenäverenvuodon yhteydessä verta valuu myös hyvin herkästi lapsen nieluun, jolloin lapsi joutuu sylkemään sitä ulos.


Nenäverenvuodon tavallisimmat syyt lapsilla

Nenäverenvuoto on seurausta nenän limakalvon ohuiden verisuonten rikkoutumisesta. Tavallisimmat nenäverenvuodon syyt lapsilla ovat nenän kaivaminen, nenän limakalvon kuivuminen ja nenään kohdistunut isku. Joskus nenäverenvuoto saattaa myös olla seurausta sieraimeen laitetusta vieraasta esineestä.


Nenäverenvuodon hoito

Lapsen nenäverenvuoto on hyvin helppo tyrehdyttää. Nenäverenvuodon ilmaantuessa lapsen olisi hyvä niistää ensimmäiseksi nenä tyhjäksi. Nenän tyhjäksi niistämisen jälkeen lapsen pitää istua etukumarassa samalla nenän luisen osan etupuolelta molemmin puolin puristaen. Sieraimien puristamisen on jatkuttava yhtäjaksoisesti vähintään kymmenen minuutin ajan. Edellä mainitun hoidon on todettu tepsivän suurimpaan osaan nenäverenvuototapauksista. (katso myös yleisesti: nenäverenvuoto).


Mikäli nenäverenvuotoja esiintyy usein, niin kannattaa mennä hakemaan vaivaan apua lääkäristä. Lääkäri käsittelee tarvittaessa vuotokohdan, jolloin ongelma poistuu. Mikäli lapsella esiintyy nenäverenvuotojen ohella myös muita oireita, kuten anemiaa, väsymystä ja muita yleisoireita, niin tilanne on suositeltavaa tarkistaa lääkärissä. Ota aina heti yhteyttä lääkäriin, mikäli nenäverenvuoto ei tyrehdy.


Vastuunrajoitus

Vertaahoitoa.fi -palvelussa olevat tekstit tai kirjoitukset eivät ole lääketieteen ammattilaisten laatimia. Kirjoituksia laadittaessa on käytetty apuna sekä lähteenä ammattilaisten (ja ei-ammattilaisten) laatimia tutkimuksia ja tekstejä. Sisältöä ei tule missään tapauksessa pitää minkäänlaisena lääkinnällisenä ohjeena. Hakeudu aina ammattilaisen arvioitavaksi ja hoitoon. Ammattilaisia löydät esimerkiksi täältä: vertaahoitoa.fi.

VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJAT
PALVELUNKÄYTTÄJÄLLE
KAUPUNGIT
HAETUIMMAT
Helsinki
Turku
Tampere
Oulu
Jyväskylä
Lahti
Espoo
Vantaa
Kuopio
Yleislääkäri
Ortopedi
Kauneuskirurgia
Silmälääkäri
Kardiologia
Gynekologi
Psykologi
Ihotautilääkäri
Hammaslääkäri
VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJA:
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Vertaahoitoa.fi sivusto on itsenäinen, puolueeton ja riippumaton verkkopalvelu, jonka ensisijainen tarkoitus on lisätä hoito -ja hoivapalveluiden läpinäkyvyyttä, vertailtavuutta ja laatua. Vertaahoitoa.fi ei tarjoa tai tuota minkäänlaisia lääkinnällisiä palveluita tai mitään muitakaan hoitopalveluita. Mitään sivuston sisältöä ei tule missään tapauksessa pitää terveydenhoidollisena ohjeena. Konsultoi aina lääkäriä tai muuta hoitoalan ammattilaista saadaksesi diagnoosin ja hoitoa. Vertaahoitoa.fi ei suosittele mitään tiettyä palveluntarjoajaa. Vertaahoitoa.fi ei tuota ajanvarauspalveluita tai vastaa ajanvarauspalveluista. Ajanvaraus tapahtuu aina palveluntarjoajan omilla sivuilla. Noudatamme kaikkia viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia.

Vertaahoitoa.fi tekee parhaansa, jotta kaikki tieto sivuilla on oikeaa ja ajantasaista. Vertaahoitoa.fi sivustolla oleva tieto voi olla eriävää palveluntarjoajan tarjoamasta tiedosta. Kaikki tiedot Vertaahoitoa.fi -sivustolla esitetään ilman minkäänlaisia takuita, vakuutuksia tai vastuita tiedoista tai niiden oikeellisuudesta. Tiedot eivät ole tarjouksia tai millään muullakaan tavalla osapuolia sitovia. Päätöksiä tehdessään kuluttajan tulee tutustua valitsemansa palveluntarjoajan välittömästi tarjoamiin palvelun ehtoihin, ohjeisiin ja muuhun materiaaliin. Luokitusten arviot perustuvat käyttäjien antamiin arvioihin, ellei muuta nimenomaisesti ilmoiteta. Kategoriat "luotettavuus", "asiakaspalvelu ja asiakkaan tunteminen", "pätevyys ja osaaminen", "saavutettavuus ja vie
stintä","turvallisuus" ja "fyysinen ympäristö" perustuvat asiakkaan kokemukseen eivätkä edusta esimerkiksi ammattilaisen arviota tilanteesta. Lisää arviointiperusteista voit lukea täältä. Virheellisestä tiedosta voit ilmoittaa täällä.

Käyttämällä Vertaahoitoa.fi sivustoa hyväksyt sivuston Yleiset käyttöehdot.

2020 VERTAAHOITOA.FI© Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.