Miten tulisi toimia mikäli epäilee saaneensa koronavirustartunnan?

Koronaviruksen oireet muistuttavat alkuvaiheessa minkä tahansa hengitysteiden virusinfektion oireita. Koronaviruksen oireita ovat:


Mikäli oireesi ovat lieviä

Mikäli oireesi ovat lieviä, niin jää kotiin. Lieviä oireita ovat nuha, yskä, kurkkukipu, lihassärky, väsymys tai kuume. Lievissä tapauksissa ei tehdä koronavirustestejä. Suurin osa koronavirukseen sairastuneista toipuu kotilevolla, eikä lääkärinvastaanotolle tarvitse hakeutua.


Koronavirukseen sairastuneen henkilön on mahdollista lievittää oireitaan tavallisilla kipu- ja särkylääkkeillä. Tällä hetkellä koronavirustestit suoritetaan ainoastaan riskiryhmillä. Mikäli sinulla esiintyy yllä mainittuja oireita lievinä, etkä kuulu riskiryhmään, niin lepää ja sairasta rauhassa kotona kunnes olet parantunut. Riskiryhmään kuuluvien tulee ottaa muita herkemmin yhteyttä terveyskeskukseen tai lääkäriin.


Katso tästä riskiryhmät ja THL:n (15.3.2020) julkaisema toimintaohje riskiryhmiä varten.


Mikäli oireesi ovat niin pahoja, että et selviä kotihoidolla

Jos et selviä kotihoidolla, niin soita oman kaupunkisi tai kuntasi koronavirusneuvontaan tai terveyskeskukseen. Hoitoa ja lääkärin arvioita vaativia oireita ovat seuraavat:

  • Heikentynyt yleistila

  • Pitkittynyt kuumeilu

  • Hengenahdistus


Kiireellisissä tapauksissa ota välittömästi yhteyttä hätänumeroon!


Riskiryhmät

Jos sinä tai lapsesi kuulutte riskiryhmään, soita pikaisesti terveyskeskukseen, jos jommallekummalle teistä ilmenee seuraavia oireita:

  • Nousee äkillinen kuume (38 astetta tai yli), ja/tai

  • tautiin liittyy kurkkukipua ja/tai yskää.


Kiireellisissä tapauksissa, soita välittömästi hätänumeroon!Vastuunrajoitus

Vertaahoitoa.fi -palvelussa olevat tekstit tai kirjoitukset eivät ole lääketieteen ammattilaisten laatimia. Kirjoituksia laadittaessa on käytetty apuna sekä lähteenä ammattilaisten (ja ei-ammattilaisten) laatimia tutkimuksia ja tekstejä. Sisältöä ei tule missään tapauksessa pitää minkäänlaisena lääkinnällisenä ohjeena. Hakeudu aina ammattilaisen arvioitavaksi ja hoitoon. Ammattilaisia löydät esimerkiksi täältä: vertaahoitoa.fi.

VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJAT
PALVELUNKÄYTTÄJÄLLE
KAUPUNGIT
HAETUIMMAT
Helsinki
Turku
Tampere
Oulu
Jyväskylä
Lahti
Espoo
Vantaa
Kuopio
Yleislääkäri
Ortopedi
Kauneuskirurgia
Silmälääkäri
Kardiologia
Gynekologi
Psykologi
Ihotautilääkäri
Hammaslääkäri
VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJA:
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Vertaahoitoa.fi sivusto on itsenäinen, puolueeton ja riippumaton verkkopalvelu, jonka ensisijainen tarkoitus on lisätä hoito -ja hoivapalveluiden läpinäkyvyyttä, vertailtavuutta ja laatua. Vertaahoitoa.fi ei tarjoa tai tuota minkäänlaisia lääkinnällisiä palveluita tai mitään muitakaan hoitopalveluita. Mitään sivuston sisältöä ei tule missään tapauksessa pitää terveydenhoidollisena ohjeena. Konsultoi aina lääkäriä tai muuta hoitoalan ammattilaista saadaksesi diagnoosin ja hoitoa. Vertaahoitoa.fi ei suosittele mitään tiettyä palveluntarjoajaa. Vertaahoitoa.fi ei tuota ajanvarauspalveluita tai vastaa ajanvarauspalveluista. Ajanvaraus tapahtuu aina palveluntarjoajan omilla sivuilla. Noudatamme kaikkia viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia.

Vertaahoitoa.fi tekee parhaansa, jotta kaikki tieto sivuilla on oikeaa ja ajantasaista. Vertaahoitoa.fi sivustolla oleva tieto voi olla eriävää palveluntarjoajan tarjoamasta tiedosta. Kaikki tiedot Vertaahoitoa.fi -sivustolla esitetään ilman minkäänlaisia takuita, vakuutuksia tai vastuita tiedoista tai niiden oikeellisuudesta. Tiedot eivät ole tarjouksia tai millään muullakaan tavalla osapuolia sitovia. Päätöksiä tehdessään kuluttajan tulee tutustua valitsemansa palveluntarjoajan välittömästi tarjoamiin palvelun ehtoihin, ohjeisiin ja muuhun materiaaliin. Luokitusten arviot perustuvat käyttäjien antamiin arvioihin, ellei muuta nimenomaisesti ilmoiteta. Kategoriat "luotettavuus", "asiakaspalvelu ja asiakkaan tunteminen", "pätevyys ja osaaminen", "saavutettavuus ja vie
stintä","turvallisuus" ja "fyysinen ympäristö" perustuvat asiakkaan kokemukseen eivätkä edusta esimerkiksi ammattilaisen arviota tilanteesta. Lisää arviointiperusteista voit lukea täältä. Virheellisestä tiedosta voit ilmoittaa täällä.

Käyttämällä Vertaahoitoa.fi sivustoa hyväksyt sivuston Yleiset käyttöehdot.

2020 VERTAAHOITOA.FI© Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.