Mitä on laadukas hoito vanhustyössä?

Päivitetty: 8. syys 2019

Laadukkaassa ja hyvässä hoidossa ei lopulta ole kyse ihmeellisistä asioista. Hyvin hoidetuilla perusasioilla ja yksilön yksilölliset tarpeet huomioimalla ollaan jo pitkällä.


Helsingin Sanomat avaa Toini Nukarin perusperiaatteita siitä, mitä on hyvä hoito vanhuspalveluiden suhteen (linkki lopussa).


Nukari on listannut esimerkiksi seuraavat seikat; huolehditaan turvallisuuden tunteesta, kunnioitetaan omaa tilaa, huolehditaan ravitsemuksesta ja hygieniasta. Puhutaan varsin perusasioista.


Nukari nostaa eräänä seikkana esiin yksilön itsemääräämissuunnitelman merkityksen. Tällaiseen suunnitelmaan kukin voi itse kirjoittaa, miten haluaa esimerkiksi itsemääräämisoikeuttaan toteutettavan, mikäli on joskus siinä tilassa, ettei oma harkintakyky enää täysin toimi.Kuka sitten on vastuussa hyvästä hoidosta ja sen toteutumisesta. Yleisesti kaikki. Yksilön olisi hyvä pohtia esimerkiksi itsemääräämissuunnitelmaa tai hoitotahtoa silloin, kun on siihen kykeneväinen. Toisaalta, kun yksilön toimintakyky heikkenee, tulisi turvaverkon olla riittävä riippumatta yksilön suunnitelmista tai suunnittelemattomuudesta. Tämä turvaverkko taas koostuu perheestä, suvusta ja yhteiskunnasta.


Yhteiskuntana voimme kaikki edistää hyvän hoidon toteutumista antamalla tunnustusta niille, jotka ovat onnistuneet tarjoamaan hyvää hoitoa. Yhteiskuntana voimme antaa hyvin toimiville toimijoille arvostusta ja sillä tavoin kannustaa kaikkia toimijoita edistämään hyvää hoitoa. Toisaalta taas voimme yhteiskuntana osoittaa niitä kohtia, jotka kaipaavat kehittämistä. Vertaahoitoa.fi tarjoaa yhden kanavan laadukkaamman hoidon kehittämiseen. Hoitotyön läpinäkyvyys auttaa kehittämään kaikista palveluista laadukkaampia. Se on meidän kaikkien etu.


Mikäli haluat olla mukana hoitoalan laadun kehittämisessä, käy arvioimassa käyttämäsi hoitopalveluiden tarjoaja TÄÄLLÄ.


Helsingin Sanomien juttu: https://www.hs.fi/elama/art-2000006052169.html?ref=rss

VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJAT
PALVELUNKÄYTTÄJÄLLE
KAUPUNGIT
HAETUIMMAT
Helsinki
Turku
Tampere
Oulu
Jyväskylä
Lahti
Espoo
Vantaa
Kuopio
Yleislääkäri
Ortopedi
Kauneuskirurgia
Silmälääkäri
Kardiologia
Gynekologi
Psykologi
Ihotautilääkäri
Hammaslääkäri
VERTAAHOITOA.FI
PALVELUNTARJOAJA:
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Vertaahoitoa.fi sivusto on itsenäinen, puolueeton ja riippumaton verkkopalvelu, jonka ensisijainen tarkoitus on lisätä hoito -ja hoivapalveluiden läpinäkyvyyttä, vertailtavuutta ja laatua. Vertaahoitoa.fi ei tarjoa tai tuota minkäänlaisia lääkinnällisiä palveluita tai mitään muitakaan hoitopalveluita. Mitään sivuston sisältöä ei tule missään tapauksessa pitää terveydenhoidollisena ohjeena. Konsultoi aina lääkäriä tai muuta hoitoalan ammattilaista saadaksesi diagnoosin ja hoitoa. Vertaahoitoa.fi ei suosittele mitään tiettyä palveluntarjoajaa. Vertaahoitoa.fi ei tuota ajanvarauspalveluita tai vastaa ajanvarauspalveluista. Ajanvaraus tapahtuu aina palveluntarjoajan omilla sivuilla. Noudatamme kaikkia viranomaisten suosituksia ja ohjeistuksia.

Vertaahoitoa.fi tekee parhaansa, jotta kaikki tieto sivuilla on oikeaa ja ajantasaista. Vertaahoitoa.fi sivustolla oleva tieto voi olla eriävää palveluntarjoajan tarjoamasta tiedosta. Kaikki tiedot Vertaahoitoa.fi -sivustolla esitetään ilman minkäänlaisia takuita, vakuutuksia tai vastuita tiedoista tai niiden oikeellisuudesta. Tiedot eivät ole tarjouksia tai millään muullakaan tavalla osapuolia sitovia. Päätöksiä tehdessään kuluttajan tulee tutustua valitsemansa palveluntarjoajan välittömästi tarjoamiin palvelun ehtoihin, ohjeisiin ja muuhun materiaaliin. Luokitusten arviot perustuvat käyttäjien antamiin arvioihin, ellei muuta nimenomaisesti ilmoiteta. Kategoriat "luotettavuus", "asiakaspalvelu ja asiakkaan tunteminen", "pätevyys ja osaaminen", "saavutettavuus ja vie
stintä","turvallisuus" ja "fyysinen ympäristö" perustuvat asiakkaan kokemukseen eivätkä edusta esimerkiksi ammattilaisen arviota tilanteesta. Lisää arviointiperusteista voit lukea täältä. Virheellisestä tiedosta voit ilmoittaa täällä.

Käyttämällä Vertaahoitoa.fi sivustoa hyväksyt sivuston Yleiset käyttöehdot.

2020 VERTAAHOITOA.FI© Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.